24 Mart 2009 Salı

retinaçocuk tabii ki pinpon oynuyor

retinaçocuk: aslen meksikalı. 41 yaşında. böbreküstü bezlerindeki sorun yüzünden hala 8 yaşında bir çocuk gibi görünüyor. gücünün (ya da hastalığının) ona nasıl bulaştığı hakkında kesin bir bilgi yok.























fotoğraf 1: takım arkadaşları ve retinaçocuk. kendisi en sağda.


sadece 23 nisan sabahı uyandığında kendini bir şölenin ortasındaymış gibi hissettiğine dair bir kanıt var. o da elimize babası tarafından ulaştırıldı. ancak retinaçocuk babasının yaşadığından bihaber. yeteneğini keşfettiğinde 7 yaşındaki bir çocuk gibi görünüyodu.

12 aralıkta hava, brandalar yüzünden yine bunaltıcı sıcaklıktaydı. retinaçocuk o gün oyun arkadaşlarından birinin örümcek adam kostümüyle sokakta gezerken uzakta futbol oynayan arkadaşlarına doğru koşmaya başladı. kaleye geçmek onun için bir tutkuydu. takımın kaptanı ise, onun, takımın en zayıf halkası olduguna dair söylentileri doğru buluyordu. aslında kimse takımda onu görmek istemiyordu.
ve bir anda herkesin dilediği gerçekleşti. köşeden hızla dönen kırmızı chevrolet içindeki zenci cüce,arabasıyla ona çarparak 25metre uzağa fırlattı. ancak yüzü asfalta yapışmış bir şekilde yerde yatarken, ilginç bir şeyler oldu. kanalizasyon borularını ve atık suyun aktığını görmeye başladı bir anda. "bak yaa. a-)35 yaşında adamım düştüğüm duruma bak. b-)sanırım özel bir yeteneğim var. c-)bu yaşta, bu cüsseyle bu yeteneği nasıl geliştirip kullanacağız hadi hayırlısı " diye içinden geçirdi. bu düşünceler girdabındaki retinaçocuk, iki ambulans görevlisi tarafından ambulansa taşındı. 190 kemiği kırılmıştı. yaşaması bile bi mucizeydi. tam 5 sene hastanede kaldı ve rehabilite edildi. geçirdiği süre içerisinde kendini geliştirme fırsatı bulamadı. hastaneden çıktığında çok kez denedi ancak düzenli egsersiz yapmadığı ve yaptıklarını da yalapşap yaptığı için normal boyutlardaki bir duvarın arkasını görmek istediğinde duvara o kadar yaklaşıyordu ki, bazı duvarlarda bu mesafe 1,5 santimetreye kadar düşüyordu.
yetersiz de olsa yeteneği yüzünden kulaktan kulağa yayıldı. yıllarca retinaadam ismini her platformda kendi için önerse de adı retinaçocuk kaldı. şu an tek istediği herkes gibi güneş gözlüğü kullanabilmek ve en kısa zamanda takımının kalesini koruyabilmek...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder